Лечението с биоенергия

Лечението с биоенергия е известно от дълбока древност и обикновено се е извършвало чрез полагане на ръце върху болния .

Следи от тази практика има в много исторически източници и във фолклора на всички  народи по света. Египтяни, китайци, индийци, евреи  са били много добре запознати с този начин на лечение. В библията се съобщава за много такива случаи. На скални рисунки в Египет са изобразени лечители поставили едната си ръка върху стомаха на болния, а другата на гърба му.

Древните йогийски  учители преди столетия систематизирали знанията си в тази форма на науката . Така тя тръгва в много посоки по света. Предавана по такъв начин информация обикновено била засекретена. Широката общественост нямала достъп до учението – то било тайно, с него разполагали жреците. Лечението се извършвало в храмовете. Прилагали се дланополагане, масажи с ръце, духане на магнетизиран въздух върху болното място.

Биоенерготерапията е процес, при който енергията на лечителя – биоенерготерапевт протича към енергията на пациента. Тази енергия може да стимулира директно имунната система на болния, кръвообращението в живия организъм и изхвърлянето на токсините. Освен това с вливане на по-силна енергия започват да текат възстановителни процеси в засегнатите от болестта тъкани и органи. Протичането на самия лечебен процес има общи закономерности и характеристики. Още с първите лечебни сеанси започват активни промени, т.нар. лечебни реакции. Активизира се общият и локален имунитет на организма, значително се променя кръвната циркулация, като се насочва към болните тъкани и органи, както и към периферията на тялото – краката и ръцете. С няколко думи започва процес на активна дезинтоксикация и регенериращо възстановяване на болните тъкани. Лечебното изчистване се извършва чрез естествени отводняващи пътища:
– дихателна система;
– кожа;
– храносмилателни органи;
– пикочни пътища;
– очни и ушни канали;
– полови органи;

При тези процеси организмът на болния се изчиства от силно увредените клетки, от токсините, от инфекциозните агенти, от продуктите на обмяната, от конкременти в жлъчния мехур и в пикочните пътища. В резултат на лекуване с енергия у пациента могат да се появят различни усещания, например:
– учестено уриниране;
– отделяне на тъмна, пенлива урина;
– изтичане на секрет от носа;
– изхвърляне на обилни секрети от долните дихателни пътища – бронхити и белите дробове;
– изтичане на секреция от очните или от ушните канали;

Освен тези признаци е твърде възможно да се появят внезапни изпотявания, временни кожни обриви или зачервявания, увеличаване на мускулните или на ставните болки за няколко дни, една или две безсънни нощи и още толкова – засилено чувство за отпадналост.

Но в крайна сметка всичко това е един оздравителен процес, който няма с какво да навреди. Животът е енергия и ние сме част от нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Post Navigation